Laser használata

A készülék otthoni terápiás célra lett kifejlesztve, a használatakor azonban néhány fontos biztonsági előírást be kell tartani! Figyeljen arra, hogy lézerrel a szemébe ne világítson, mert ez látáskárosodást okozhat! Tilos a készülék használata annak, akinek a szervezetébe elektromos készülék van beültetve, mint pl. szívritmus szabályzó!  Nem használhatja glaukómás- (zöldhályog), fényallergiás-, vérzékenységben szenvedő- és rákos kezelés alatt álló beteg, illetve 14 év alatti gyermek! Ne használja a készüléket terhesség, szoptatás, 38 fok feletti láz, illetve menstruáció alatt sem!

Az E-Tong HS 2008F készülék alapcsomagjában három terápiás kezelési módra van lehetőség: 1, lézerterápia; 2, masszázs; 3, akupunktúra.

1, Lézerterápiás kezelés

E-Tong_kezelőszervek

 

Az E-Tong HS 2008 F lézerterápiás készülék használata nagyon egyszerű: csatlakoztassa a hálózati adaptert a készülékhez alján lévő aljzatba, majd az orrilleszték jack dugóját dugja be a készülék tetején lévő középső elektróda konnektorba. Az orrilleszték másik végét helyezze be az orrnyílásába majd kapcsolja be a készüléket a bekapcsoló gomb hosszú lenyomásával. A 15 perces lézerterápiás kezelés elindítása a lézer erősségi fokozatának [1] [2] [3] beállításával indul el. A lézer erősségi fokozatát, szintén a bekapcsoló gombbal lehet aktiválni, ebben az esetben a gombot csak röviden nyomja meg. A fokozat beállításának érte az LCD kijelző alsó középső részén villogva látható. A kezelési idő az LCD kijelző bal alsó sarkában látható ez 15 percről indul és folyamatosan csökken, ha már nullát mutat, akkor még 60 másodpercig működik, majd automatikusan kikapcsol. A lézer szervezetre gyakorolt hatása “Soft laser” menü pontban található. Az LCD kijelző a kezelés alatt csak 2 percig világít, – energiatakarékossági okokból -, utána kikapcsol. Az orrileszték végén lévő  műanyag kupak levehető, így használat után könnyen tisztítható szappanos vízzel, vagy fertőtlenítő spray-vel.

laser massager 8

2, Masszázs (Tens funkció): Masszázs kezeléshez a készlet tartalmaz 4 db mágneses masszírozó tappancsot és 2 db vezetéket. A vezeték patentos végét csatakoztassa a tappancsokhoz, a másik jack dugós részét pedig a készülék tetején lévő jobb vagy bal oldali elektróda konnektorba dugja be (figyelem a középső a lézeré). A tappancsokból minimum kettőt, de akár mind a négyet felhelyezheti a masszírozni kívánt testfelületre. A masszírozás elindításához először állítsa be a készüléken a masszázs funkciót. Ezt a program választó “MODE” gomb nyomkodásával tudja megtenni. A készülék alaphelyzetében egy apró kezet szimbolizáló villogó jel található az “Acupuncture” felirat mellett. Ezt a jelet kell a MODE gomb nyomkodásával a “Massage” feliratig tovább vinni. A masszázs erősségének beállítását az intenzitás növelés “STRONG” illetve az intenzitás csökkentés “WEAK” gombokkal lehet a legkellemesebb fokozatra állítani. Az intenzitás erősségét az LCD kijelző jobb alsó sarkában lehet látni. A készüléknek mindig azon az oldalán állítsuk az intenzitást, amelyik oldali elektróda konnektorba dugtuk a tappancsot. A kezelési idő itt is 15 perc, ha előbb abba akarja hagyni, akkor egyszerűen kapcsolja ki a készüléket. Használat után a tappancsokat helyezze az egységcsomagban található műanyag tappancstartó két oldalára. A tappancsok elzsírosodás esetén szappanos vízzel lemoshatók.

3, Akupunktúra: Az akupunktúrás kezelés, szintén a masszázshoz használt tappancsokkal történik. Mivel a készülék bekapcsolásakor alaphelyzetbe az “Acupuncture” funkcióban van, itt a MODE gombbal nem kell semmit sem kiválasztani. Az akupunktúra erősségét a masszázsnál leírtak szerint kell a “STRONG” és a “WEAK” gombok nyomásával beállítani. A készülékhez adunk egy “Használati útmutató” füzetecskét, amelyben benne vannak az akupunktúrás pontok rajzai és többféle betegség kezelésének a leírása.

Akupunktúrás_pontok

Opcionálisan lehetőség van még az alábbi kiegészítő tartozékok megrendelésére: 1, talpmasszírozó papucs; 2, pulzáló masszázskesztyű; 3, köpölyöző harang; 4, ultrahangos arcmasszírozó; 5, vibrációs arcmasszírozó; 6, forró tapasz; 7,  fülmasszírozó.